ACTE oraz HRS łączą siły, by wesprzeć osoby zarządzające podróżami

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/blog.hrs.com/pl/serwis-prasowy/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_ad_box.php on line 39

ACTEHRS Global Solutions

Arlington (Wirginia, USA) i Kolonia (Niemcy) — 28 lutego 2018 roku

Organizacja ACTE Global (Association of Corporate Travel Executives), specjalizująca się w podróżach służbowych na całym świecie, wspólnie z firmą HRS, czołowym dostawcą wszechstronnych rozwiązań wspierających zarządzanie podróżami, organizuje Corporate Lodging Forum (CLF) – międzynarodową konferencję branży business travel.

CLF stanie się częścią pięciu międzynarodowych konferencji ACTE Global Summit w 2018 roku. Corporate Lodging Forum  merytorycznie obejmie tematykę zakwaterowania, która jest jednym z najważniejszych aspektów podróży w firmach. Pierwsza okazja do wzięcia udziału we wspólnym przedsięwzięciu ACTE i HRS nastąpi 29 kwietnia, podczas pierwszego szczytu ACTE Global Summit w Nowym Jorku.

To wspólne przedsięwzięcie zapewni uczestnikom konferencji uzyskanie strategicznych informacji umożliwiających optymalizację procesu zakupu oraz realizacji usług hotelarskich dla osób podróżującym służbowo. ACTE oraz HRS wspólnie podjęły się tego zadania w odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie wśród członków organizacji ACTE na rozszerzenie szkoleń dotyczących nieustannie rozwijającej się branży korporacyjnych podróży służbowych. W trakcie konferencji ACTE Global Summit zostaną poruszone różne tematy, począwszy od tego, jak włączyć w program podróży alternatywne rodzaje zakwaterowania, poprzez rozwój procesu sourcingu usług hotelowych oraz kwestię nowych możliwości zwiększenia oszczędności, aż po zastosowanie przełomowych technologii, takich jak płatności wirtualne. Sesje będą wspierały projekt „Sleep Spoke” z planu szkoleniowego ACTE, który pomaga jego członkom w zbudowaniu całościowego programu zakwaterowania.

Oprócz kwietniowego wydarzenia w Nowym Jorku projektowi „Sleep Spoke” poświęcone będą następujące konferencje organizowane w ramach szczytu ACTE Global Summit:

Global Summit w Singapurze            17–18 lipca
Global Summit w Paryżu                  14–16 października
Global Summit w Montrealu              18–20 listopada
Global Summit w Sydney                  Grudzień

ACTE

Pierwsze fora z cyklu HRS Corporate Lodging Forums w 2018 roku odbędą się w Berlinie (6 marca) i Mediolanie (20 marca). Pozostałe terminy:

Madryt                         24 kwietnia
Szanghaj                      9 maja
Tokio                           16 maja
Warszawa                    24 maja
Londyn                        7 czerwca
São Paulo                    16 sierpnia

„ACTE Global stawia sobie za główny cel pomoc swoim członkom zostać kierownikami zarządzającymi programami podróży, którzy będą stanowić niezastąpioną i wartościową część swoich organizacji – mówi Jill Jefferis, dyrektor Global Engagement w ACTE. Zakwaterowanie to kluczowy aspekt podróży służbowych, dlatego z radością dzielimy się doświadczeniem firmy HRS i bogatą ofertą CLF z uczestnikami naszych szczytów. Chcemy, by mogli oni poszerzać swoją wiedzę o nowych problemach dotykających korporacyjne programy podróży, a także udostępniamy na potrzeby CLF globalne badania ACTE”.

„ACTE i HRS mają wspólny cel, którym jest podnoszenie kompetencji klientów w zakresie bogatego rynku usług hotelarskich oraz wzmocnienie współpracy z kierownikami ds. podróży służbowych jako strategicznymi partnerami kadry zarządzającej tak, aby ich firmy utrzymywały przewagę nad konkurencją – mówi Carole Poillerat, dyrektor ds. Industry Relations i Corporate Lodging Forum firmy HRS. Nasze organizacje łączy też wspólny cel wprowadzania tych osób w zagadnienia przyszłości branży korporacyjnych podróży służbowych i z radością przystępujemy do tej inicjatywy”.

Więcej informacji na temat szczytów i konferencji Global Summit oraz innych możliwości szkoleniowych można znaleźć w kalendarzach wydarzeń ACTE Global i CLF.

O organizacji ACTE Global

ACTE Global (Association of Corporate Travel Executives) szczyci się 30-letnią reputacją lidera w dziedzinie organizowania podróży służbowych. Międzynarodowe stowarzyszenie zrzesza pracowników szczebla kierowniczego z ponad 100 krajów. ACTE jest też pionierem postępu naukowo-technologicznego, dzięki któremu podróże służbowe są skuteczne, niedrogie i proste. Działania i inicjatywy ACTE niezmiennie wspierają ważne zmiany w dziedzinie bezpieczeństwa, prywatności, zgodności z przepisami, a także efektywności podróży służbowych oraz ułatwiają wywiązywanie się z obowiązku zachowania należytej staranności. Więcej informacji o organizacji jest dostępne na stronie www.acte.org.

O Corporate Lodging Forum

Podróże służbowe nie dotyczą jedynie działu zakupów. Zainteresowanych stron jest wiele m.in. osoby z działu finansów, IT, kadr, bezpieczeństwa i komunikacji oraz same osoby podróżującw służbowo. Podróżni dokonujący rezerwacji znajdują się w centrum wiele procesów i pełnią rolę pośrednika. Zadanie polega na sprostaniu wymaganiom całej wewnętrznej sieci interesariuszy i opracowaniu optymalnej strategii negocjacji. Firma HRS opracowała cykl konferencji CLF, aby zjednoczyć wszystkie zainteresowane strony korporacji wokół zagadnienia podróży służbowych i ułatwić strategię ich planowania. Konferencje CLF, zapoczątkowane w 2013 r., odbywają się w 13 miastach: Berlin, Mediolan, Madryt, Nowy Jork, Szanghaj, Tokio, Warszawa, Londyn, Singapur, São Paulo, Paryż, Sydney i Montreal. Więcej informacji jest dostępnych na stronie www.corporate-travel-forum.com.

O firmie HRS — Global Hotel Solutions

HRS ułatwia planowanie podróży służbowych. Kierownicy ds. podróży służbowych oraz podróżujący pracownicy powierzają HRS znalezienie najlepszego zakwaterowania i uproszczenie całego procesu związanego z podróżowaniem firmie. Oprócz profesjonalnego sourcingu usług hotelowych i negocjacji z hotelami stawek dla korporacji, HRS optymalizuje rozwiązania płatności bezgotówkowych za zakwaterowanie, a także zautomatyzowane przetwarzanie faktur. Ponad 3000 międzynarodowych korporacji zaufało firmie HRS – Global Hotel Solutions. Wśród naszych klientów znajduje się wiele największych przedsiębiorstw z rankingu Fortune 500, takich jak Google, Siemens, Alibaba, China Mobile i Volkswagen. HRS stawia sobie za cel zadbanie o oszczędności dla firm i zadowolenie ich pracowników z podróży. Założona w 1972 roku w Kolonii firma HRS zatrudnia dzisiaj ponad 1500 pracowników w 28 krajach na całym świecie, m.in. w Londynie, Nowym Jorku, São Paulo, Szanghaju, Singapurze i Tokio. Więcej informacji jest dostępnych na stronie corporate.hrs.com.

Kontakt dla prasy ACTE:               Kontakt dla prasy HRS:

Meghan Warren                                 Michael Brophy
Sloane & Company                            HRS Global Media Relations