Amadeus i HRS łączą siły, by pomagać firmom w organizowaniu małych spotkań

Integracja rozwiązania meetago firmy HRS z systemem cytric Travel & Expense firmy Amadeus pozwoli korporacjom lepiej zarządzać ich współpracą z hotelami.

HRS i Amadeus

Kolonia i Madryt — 21 listopada 2017 r. — Zorganizowanie wydarzenia firmowego wymaga dobrych umiejętności organizacyjnych i sporych pokładów cierpliwości. Korporacje z reguły zostawiają organizowanie większych konferencji profesjonalistom, ale do planowania mniejszych imprez często mają dwukrotnie więcej pracowników.

Aby ułatwić organizowanie spotkań, Amadeus i HRS Global Hotel Solutions (HRS) postanowiły zintegrować rozwiązanie do planowania małych spotkań firmy HRS, meetago, z systemem cytric Travel & Expense firmy Amadeus. Podpisana między firmami umowa jest naturalną konsekwencją długoletniego partnerstwa w zakresie dystrybucji usług hotelowych HRS, które są już dostępne w kanale dystrybucji firmy Amadeus.

Integracja meetago z systemem cytric Travel & Expense  stanowi rozwiązanie problemu znanego od dziesięcioleci w branży: zarządzania wydatkami przeznaczonymi na małe spotkania oraz usprawnienia procedury składania ofert i rezerwowania pokoi hotelowych na niewielkie spotkania grupowe i konferencje.

Użytkownicy systemu cytric Travel & Expense firmy Amadeus mogą teraz powierzyć organizację małych spotkań i związanych z nimi podróży jednemu narzędziu, a dzięki temu skonsolidować programy spotkań i podróży. Ta automatyzacja zapewnia nie tylko większy wgląd w szerszy zakres współpracy z hotelami, ale także oszczędności i przejrzystość procesów.

Pracownicy mogą teraz organizować małe spotkania w jednym z hoteli z portfolio HRS bezpośrednio poprzez system cytric Travel & Expense firmy Amadeus. Osoba odpowiedzialna za organizację spotkania może łatwo przygotować jedno zapytanie ofertowe, wskazując liczbę uczestników, wymagania dotyczące zakwaterowania i sali konferencyjnej wraz z dodatkami, takimi jak flip-charty, wyżywienie i napoje, a następnie wysłać je do wielu hoteli.

Są też ułatwienia dla hoteli. Hotelarze będą mogli automatyzować odpowiedzi na zapytania ofertowe dzięki nadchodzącej integracji rozwiązania Group & Event Distribution firmy Amadeus, znanej również jako MeetingBroker, z meetago firmy HRS. Odpowiedzi na zapytania ofertowe są udzielane w odpowiednim czasie, a hotel dysponuje wszystkimi informacjami dotyczącymi wydarzenia i gości w jednym systemie.

Oto niektóre z kluczowych korzyści:

• W pełni zautomatyzowane rezerwowanie i budżetowanie małych imprez. Na integracji technologii skorzystają osoby odpowiedzialne za organizacje wydarzeń, podróżujący uczestnicy i hotelarze, a przy okazji ograniczona zostaje biurokracja, liczba rozmów telefonicznych i konieczność ręcznego raportowania.
  • Dostęp do bogatej oferty hoteli. System cytric Travel & Expense firmy Amadeus daje dostęp do obszernej oferty turystycznej firmy Amadeus, obejmującej 350 000 hoteli z bazy HRS, zapewniając szeroki wybór zarówno osobom rezerwującym, jak i podróżnym. Korporacje mogą także korzystać z wynegocjowanych specjalnych stawek, takich jak stawki M&G Club dostępne wyłącznie za pośrednictwem HRS.
  • Lepszy wgląd w oszczędności kosztów i przestrzeganie przepisów. Wszystkie dane związane z organizacją spotkania czy konferencji są scalane w jeden skonsolidowany plan podróży, co zapewnia większą kontrolę nad całkowitymi kosztami imprezy. Zautomatyzowany proces zatwierdzania i rozliczania, wspierany przez zintegrowane narzędzie zarządzania kosztami i cyfrowe rozwiązania płatności, poprawia zgodność z przepisami.
  • Mądrzejsze podróże służbowe. Obecnie dzięki rezerwacjom małych imprez na platformie podróżni mogą widzieć szczegóły wydarzenia za pośrednictwem aplikacji cytric Mobile Companion. Korzystanie z tej aplikacji mobilnej oznacza też, że istnieje linia bezpośredniej komunikacji z uczestnikami spotkania, za pomocą której można oferować im pomoc w czasie rzeczywistym i w razie ewentualnych zakłóceń.

„Dzisiaj travel manager w korporacji stara się wykorzystać swoją siłę nabywczą we wszystkich formach współpracy z hotelami” — powiedział Jason Long, wiceprezes w dziale Global Partnerships HRS. „Ta integracja, wraz z oferowanym przez meetago uproszczonym procesem rezerwowania hoteli na małe spotkania, umożliwia firmom nadzorowanie kolejnej kategorii zakupowej, pozwalając im optymalizować firmowe budżety przeznaczone na podróże i M&G”.

Arlene Coyle, dyrektor handlowa ds. sprzedaży i marketingu rozwiązań korporacyjnych w zakresie podróży służbowych w firmie Amadeus, powiedziała: „Wszyscy podzielamy potrzebę opuszczenia biura, osobistego spotkania się i czerpania inspiracji do wspólnego rozwijania naszych firm. Dzięki partnerstwu z HRS możemy pomagać firmom i podróżnym z całego świata w organizowaniu małych spotkań w ramach tej samej platformy, zapewniając im proces, który jest prosty, bezstresowy i skuteczny”.

Informacje o wydawcy:

Informacje o firmie Amadeus

Amadeus to wiodący dostawca zaawansowanych rozwiązań technicznych dla rynku podróży międzynarodowych. W gronie jego klientów są dostawcy usług podróżniczych (np. linie lotnicze, hotele, operatorzy promów, przewoźnicy kolejowi), firmy turystyczne (tradycyjne i internetowe biura podróży) oraz nabywcy usług podróżniczych (korporacje i firmy zarządzające wyjazdami).

Grupa Amadeus zatrudnia około 15 000 osób na całym świecie i prowadzi działalność w ponad 190 krajach. Spółka ma centralne oddziały w Hiszpanii (siedziba korporacji), Francji (dział rozwoju) i Niemczech (bieżąca działalność), a także filie w 70 krajach na całym świecie.

W tym roku mija 30 lat od założenia firmy Amadeus. W 2017 roku firma będzie świętować 30-lecie współpracy z klientami, innowacji technologicznych i wspierania podróżnych z całego świata w organizowaniu i realizacji wyjazdów.

Grupa działa w oparciu o transakcyjny model biznesowy.

Spółka Amadeus jest notowana na hiszpańskiej giełdzie papierów wartościowych pod symbolem „AMS.MC” i wchodzi w skład indeksu IBEX 35.

Więcej informacji na temat firmy Amadeus można znaleźć na stronie www.amadeus.com, a na temat branży turystycznej na stronie www.amadeus.com/blog.

Dane kontaktowe:

Emma Symington
Corporate Communications, Amadeus
Kom.: +34 620 709 381
emma.symington@amadeus.com

Informacja prasowa do pobrania w wersji PDF