Do zespołu HRS dołączył Chris Crowley

Do zespołu HRS dołączył Chris Crowley. Cel: dalszy rozwój rynku europejskiego i pomoc klientom korporacyjnym w optymalizacji globalnych programów hotelowych

Poprzednio pełnił on funkcję President w ACTE oraz Senior Vice President w BCD Travel będąc odpowiedzialnym za HRS Corporate Business w regionie EMEA

HRS, globalny dostawca rozwiązań hotelowych, poinformował o zatrudnieniu Chris’a Crowley`a w roli nowego Vice President w regionie EMEA, odpowiedzialnego za zarządzanie sprzedażą na całym kontynencie.  Zatrudnienie Chris`a Crowley`a, doświadczonego specjalisty z zakresu podróży służbowych i byłego prezesa stowarzyszenia ACTE (the Association of Corporate Travel Executives), wzmocni wzrost marki HRS w regionie, biorąc pod uwagę, żecoraz więcej firm decyduje się na implementację unikalnego rozwiązania HRS end-to-end, aby zoptymalizować wydatki na hotele i spotkania.

Chris Crowley, dołącza do stale powiększającego się zespołu HRS, jako Vice President w regionie EMEA, po ponad 10-ciu latach pracy w BCD Travel. Jest doświadczonym znawcą rynku i mentorem, związanym z branżą podróży służbowych od 25 lat. Poza pracą na rzecz ACTE w poprzednich latach, dołączył ostatnio do Zarządu w Institute of Travel Management (ITM), jako supplier director.

Chris Crowley ma wiele osiągnieć w sprzedaży na skalę globalną. Przed okresem, kiedy był odpowiedzialny za region EMEA, zarządzał działaniami sprzedażowymi skierowanymi do największych wielonarodowych klientów w regionie APAC i EMEA, pozyskując klientów przeznaczających ponad 3 biliony euro rocznie na podróże służbowe. Może pochwalić się także umiejętnością rozwiazywania międzykontynentalnych problemów z programami hotelowymi z rejonu Ameryki Północnej, gdzie zazwyczaj wydatki są większe w przypadku globalnych sieci hotelowych.

„Chris Crowley ma szerokie kontakty nawiązane dzięki wieloletniej współpracy z dużymi firmami i mocne pojęcie o przejściu do zarządzania programami hotelowymi opartym o analizę danych”, mówi Tobias Ragge, CEO w HRS Group. „Jako że nasza globalna obecność coraz bardziej się umacnia, oczekujemy że Chris będzie w dalszym ciągu liderem w zakresie kierowania rynku na nowe poziomy, przy pomocy przełomowych rozwiązań”. Chris Crowley, pochodzący ze Zjednoczonego Królestwa, będzie pracował w biurze HRS zlokalizowanym w Londynie.

„To ekscytujący okres na dołączenie do HRS, ponieważ pozyskanie takich globalnych klientów jak Siemens i innych z listy Fortune 500 pokazuje jak wielki jest potencjał tej firmy,” mówi Chris Crowley. „To oczywiste, że oferowane przez HRS kompleksowe rozwiązania – od sourcingu, poprzez kontrolę stawek, rezerwację, aż po obsługę płatności – zyskują powodzenie. Korporacje zaczynają rozumieć, jakie braki mają ich programy hotelowe, a HRS pomaga podnosić tę świadomość. Nie mogę się doczekać podjęcia działań w zakresie globalnych programów hotelowych, tak aby optymalizować wydatki związane z zakwaterowaniem, a jednocześnie podnosić wydajność oraz zadowolenie podróżującego”.