Firma HRS zajmie się digitalizacją globalnego programu hotelowego Airbusa

Firma Airbus wprowadza rozwiązania HRS w zakresie rezerwacji hotelowych na całym świecie, strategicznego zakupu usług hotelowych oraz wirtualnych rozwiązań płatniczych, udowadniając tym samym, że poprzez innowacyjne podejście i transparentność procesów Airbus stawia podróżującego pracownika w centrum zainteresowania.

Kolonia, 9 Października 2018 – Firma HRS, wiodący globalny dostawca usług hotelowych, ogłosiła dziś podpisanie kolejnego przełomowego kontraktu. Rozwiązania HRS zostały wybrane przez Airbusa w ramach projektu cyfrowej transformacji globalnego programu hotelowego. Firma HRS została wybrana do zarządzania globalnym procesem negocjacji z hotelami i zapewnienia odpowiedniej bazy hoteli dostępnej we wszystkich kanałach rezerwacyjnych i nowej aplikacji mobilnej. Poza współpracą w ramach sourcingiem usług hotelowy i rezerwacji, HRS i Airbus pracują razem nad wdrożeniem wirtualnych płatności dla podróżujących pracowników we wszystkich preferowanych hotelach.

Dzięki wirtualnym rozwiązaniom płatniczym HRS, podróżujący nie muszą korzystać już więcej z prywatnych lub korporacyjnych kart płatniczych w hotelach. Raportowanie wydatków związanych z zakwaterowaniem dokonuje się automatycznie. Firmy korzystające w tak dużym stopniu z usług hotelowych jak Airbus, uzyskują liczne korzyści: HRS posiada największą na świecie bazę hotelową, a zautomatyzowane narzędzia do audytu zapewniają większą przejrzystość i niższe stawki hotelowe.

Wspólny cel: usługi cyfrowe dostępne na co dzień dla podróżujących służbowo

HRS wspiera rozwój digitalizacji usług dla podróżujących. „Zauważamy na rynku zwrot w kierunku transformacji cyfrowej. Przejrzystość danych, niższe wydatki i zadowolenie podróżujących są obecnie wyzwaniami, którym potrafimy sprostać właśnie dzięki naszym rozwiązaniom cyfrowym”, mówi Tobias Ragge CEO HRS. „Firmy zaczynają dostrzegać wyższość outsourcingu usług związanych z zarządzaniem programem hotelowym nad tradycyjnym modelem. Współczesny rynek hotelowy – z procesami digitalizacji, fragmentacji i globalizacji – staje się dla klienta korporacyjnego coraz bardziej złożony, dlatego też firmy potrzebują dopasowanych modeli, w tworzeniu których jesteśmy liderem na rynku”.

HRS już teraz pracuje z globalnymi sieciami i mniejszymi grupami hotelowymi oraz hotelami niezależnymi, pod kątem negocjacji, które będą prowadzone dla Airbusa na rok 2019. Wybierani będą Ci partnerzy hotelowi, którzy spełnią oczekiwania Airbusa w zakresie płatności kartami wirtualnymi.

HRS podkreśli ewolucję płatności wirtualnych podczas ACTE Global Summit & CLF Paris

Podczas przyszłotygodniowej konferencji w Paryżu ACTE Global Summit & Corporate Lodging Forum, w dniu 16 października odbędzie się panel dyskusyjny na temat korzyści, jakie daje dla firm program płatności wirtualnych. W dyskusji wezmą udział osoby odpowiedzialne za zakup usług hotelowych, przedstawiciele hoteli i start-upów. Płatności wirtualne są coraz bardziej popularne w przypadku globalnych sieci hotelowych. Sieci regionalne i hotele niezależne nie są jeszcze wystarczająco wdrożone w to rozwiązanie. Dlatego na konferencji skupimy się na tym, jak branża może przyspieszyć bardziej powszechną akceptację płatności wirtualnych.

Dzięki HRS podróże służbowe stają się łatwiejsze. Menagerowie podróży i osoby podróżujące służbowo po całym świecie polegają na HRS poszukując najlepszych miejsc noclegowych oraz upraszczając wszelkie procesy związane z obsługą podróży służbowych. Świadczone przez HRS usługi obejmują nie tylko profesjonalne pozyskiwanie hoteli i negocjowanie stawek korporacyjnych z hotelami, lecz także optymalizację elektronicznych rozliczeń za usługi hotelowe i konferencyjne oraz zautomatyzowaną obsługę faktur. HRS oferuje kompleksowe rozwiązania w zakresie zarządzania hotelami (Global Hotel Solutions) dla ponad 3 000 firm z całego świata. Wśród klientów znajdują się największe przedsiębiorstwa z rankingu Fortune 500 takie jak Google, Siemens, Alibaba, China Mobile i Volkswagen. Działania HRS mają jeden cel – osiągnąć oszczędności dla firm i zwiększyć zadowolenie podróżujących pracowników. Założona w Kolonii w 1972 roku spółka HRS zatrudnia obecnie ponad 1500 pracowników w 35 biurach na całym świecie, w tym w Londynie, Nowym Jorku, São Paulo, Szanghaju, Singapurze i Tokio. Więcej informacji na stronie: corporate.hrs.com.

Marketing Manager HRS – Global Hotel Solutions