Greeley Koch będzie zarządzał działem Global Marketing w HRS

Były Dyrektor Zarządzający stowarzyszenia ACTE (Association of Corporate Travel Executives) będzie wspierać organizację wydarzeń i powiększać zasięg HRS w skali globalnej

HRS – wiodący globalny dostawca usług hotelowych poinformował o powołaniu Greeleya Kocha na stanowisko Vice President zespołu marketingu i contentu. Jego zadaniem będzie wzbogacenie treści i komunikatów przekazywanych przez HRS branży podróży służbowych na całym świecie, a także zarządzanie powiększającym się kalendarzem wydarzeń edukacyjnych HRS, w szczególności Corporate Lodging Forum oraz szkoleń HRS w zakresie sourcingu usług hotelowych i płatności.

Greeley Koch dołączy do zespołu HRS po sześciu latach pracy na stanowisku Executive Director Stowarzyszenia ACTE (Association of Corporate Travel Executives), gdzie dzięki jego inicjatywie zapoczątkowano szeroko zakrojone badania i realizację imprez informacyjnych dla menadżerów podroży służbowych oraz influencerów w branży. Przed pracą na rzecz ACTE Koch wspierał grupę zróżnicowanych globalnych klientów korporacyjnych jako wiodący konsultant. Podczas trzydziestu lat pracy w branży zarządzania podróżami Koch kierował także procesem pozyskiwania usług związanych z podróżami na rzecz dwóch znanych, ogólnoświatowych firm (Abbott Laboratories oraz Bank of America).

Postępująca globalizacja HRS i inwestycje firmy w programy edukacyjne, począwszy od realizacji odpowiednich projektów badawczych, a skończywszy na organizacji rzetelnych wydarzeń to wielka szansa” – mówi Greeley Koch. „Nie mogę doczekać się kontynuowania znakomitej pracy już wykonanej przez HRS i dalszego pozycjonowania HRS jako innowacyjnego lidera w branży podróży służbowych”. Koch dołączy do HRS z dniem 1 kwietnia.

Organizowane przez HRS Corporate Lodging Forum (CLF) jest wiodącym na świecie wydarzeniem poświęconym tematyce podróży służbowych. Od roku 2013 w CLF na pięciu kontynentach uczestniczyło tysiące travel managerów i kierowników działów zakupów. W tym roku CLF odbędzie się w 14 krajach. Tematy poruszane w trakcie CLF obejmują zarządzanie programami hotelowymi, spotkania grupowe i konferencyjne, a także rozwiązania w zakresie płatności i rozliczeń oraz łączności w branży turystycznej.

Greeley to właściwa osoba, która podniesie rangę konferencji CLF i pomoże branży zrozumieć dlaczego nasze przełomowe, całościowe podejście do korporacyjnych programów hotelowych przyczynia się zarówno do oszczędności, jak i adopcji programu” – mówi Tobias Ragge, CEO w HRS. „W miarę rozwoju technologii i coraz to większego znaczenia transparentności w oczach dużych firm, doświadczenie Greeleya wyniesione z szerokiego wachlarza globalnych firm wzmocni nasze zaangażowanie w branży, w miarę gdy będziemy dalej rozwijać zakres naszych usług w państwach takich jak Australia czy Indie”.