Grupa HRS rozwija się w Ameryce Północnej otwierając nowe biura w Dallas i San Francisco

Globalny dostawca usług hotelowych dla klientów korporacyjnych HRS zyskuje na znaczeniu w Stanach Zjednoczonych +++ Przewidywany wysoki wzrost w regionie

HRS, wiodący na świecie dostawca usług hotelowych dla klientów korporacyjnych umacnia swoją obecność na rynku amerykańskim otwierając dwa nowe biura. Oprócz regionalnego biura w mieście Nowy Jork, spółka otworzyła swoje biuro także w Dallas w Teksasie, a kolejne biuro powstanie późnym latem w San Francisco. Kluczowe znaczenie dla decyzji o otwarciu biur w tych miejscach miała bliska lokalizacja wiodących biur podróży, sieci hoteli i klientów, a także zaplecze profesjonalistów w dziedzinie podróży służbowych i specjalistów IT.

Trzy lata po wejściu HRS na rynek północnoamerykański, Ameryka Północna stała się jednym z najważniejszych regionów wzrostu spółki. Dzięki koncepcji outsourcingu wszelkich procesów związanych z zakupem usług hotelowych, HRS’owi udało się przekonać wiodące spółki amerykańskie do wdrożenia tego unikalnego modelu działania. Do klientów HRS zalicza się obecnie ponad połowa z 20 największych globalnych korporacji (według wartości giełdowej). Świadczone usługi obejmują profesjonalne pozyskiwanie hoteli i negocjowanie specjalnych stawek, audyty stawek oraz ich ładowanie, rezerwacje oraz elektroniczne rozliczenia za usługi hotelowe i konferencyjne. Odbywająca się co roku seria konferencji Corporate Lodging Forum (CLF) (pierwsze forum odbyło się w roku 2013) jest obecnie jedną z wiodących imprez adresowanych do travel menagerów oraz specjalistów ds. zakupów. W tym roku HRS organizuje 13 konferencji CLF na całym świecie, z czego pięć organizowanych jest we współpracy ze stowarzyszeniem ACTE – Association of Corporate Travel Executives w Nowym Jorku, Singapurze, Paryżu, Montrealu i Sydney.

Obszar metropolitalny Dallas-Fort Worth jest idealną lokalizacją dla HRS, umożliwiającą zwiększenie zasięgu działalności w Ameryce Północnej oraz szerzenie wiedzy na temat szerokiej gamy świadczonych przez HRS usług w obszarze podróży korporacyjnych. Właśnie tam swoją siedzibę ma Sabre, dostawca wiodącego w Ameryce globalnego systemu dystrybucji, z którym HRS współpracuje od 2004 roku. Hotele Hilton i Omni, wyróżniające się amerykańskie marki świadczące usługi na rzecz osób podróżujących służbowo są także obecne w tym rejonie.

Dzięki otwarciu nowego biura w Dallas, HRS uczestniczy w procesie nieustannego wzrostu branży hotelarskiej w regionie. Szacuje się, że sam Marriott, Hilton i IHG otworzą ponad 300 hoteli w Teksasie w okresie 2017-2020. „Otwieramy nasze biuro w Dallas we właściwym czasie” mówi Suzanne Neufang, wiceprezes HRS w Ameryce Północnej i Południowej. „W Północnym Teksasie otoczenie gospodarcze jest znakomite i nie możemy doczekać się wspólnej pracy z klientami, partnerami i pracownikami by przyczynić się do tego rozwoju”.

DFW HRS Office Outside

Dzięki HRS podróże służbowe stają się łatwiejsze. Menagerowie podróży i osoby podróżujące służbowo po całym świecie polegają na HRS poszukując najlepszych miejsc noclegowych oraz upraszczając wszelkie procesy związane z obsługą podróży służbowych. Świadczone przez HRS usługi obejmują nie tylko profesjonalne pozyskiwanie hoteli i negocjowanie stawek korporacyjnych z hotelami, lecz także optymalizację elektronicznych rozliczeń za usługi hotelowe i konferencyjne oraz zautomatyzowaną obsługę faktur. HRS oferuje kompleksowe rozwiązania w zakresie zarządzania hotelami (Global Hotel Solutions) dla ponad 3 000 firm z całego świata. Wśród klientów znajdują się największe przedsiębiorstwa z rankingu Fortune 500 takie jak Google, Siemens, Alibaba, China Mobile i Volkswagen. Działania HRS mają jeden cel – osiągnąć oszczędności dla firm i zwiększyć zadowolenie podróżujących pracowników.  Założona
w Kolonii w 1972 roku spółka HRS zatrudnia obecnie ponad 1500 pracowników w 35 biurach na całym świecie, w tym w Londynie, Nowym Jorku, São Paulo, Szanghaju, Singapurze i Tokio. Więcej informacji na stronie: corporate.hrs.com.