HRS finalizuje fuzję z The Lido Group w Australii / Nowej Zelandii

Firmy i agencje rządowe zyskują bardziej efektywny dostęp do ponad 8 500 obiektów hotelowych

Kolonia i Sydney, 9 września 2019 – HRS, wiodący globalny dostawca usług hotelowych w dziedzinie podróży biznesowych, ogłosił połączenie z The Lido Group, wiodącym dostawcą zautomatyzowanych technologii dedykowanym hotelom i branży zakwaterowania w Australii i Nowej Zelandii. Dołączony podmiot, który przyjmie nazwę HRS, oferuje globalnym i regionalnym firmom pełen zakres sprawdzonych usług, oszczędności dzięki automatyzacji procesów i wiedzę ekspercką. Połączenie firm jest zwieńczeniem udanego partnerstwa, które rozpoczęło się od inwestycji mniejszościowej w 2016 r.

The Lido Group ma dumną historię w Australii i Nowej Zelandii. Wprowadzony na rynek w 1987 roku, Lido jest cenionym liderem w zakresie dokonywania rezerwacji i zawierania umów pomiędzy firmami, agencjami rządowymi i ponad 8 500 hotelami w swojej sieci. Zautomatyzowane rozwiązania płatnicze Lido, współpracujące ze wszystkimi głównymi dostawcami kart, przynoszą klientom oszczędności wynoszące średnio 70 procent.

HRS i Lido zobowiązują się do dalszego wdrażania bezproblemowych płatności w celu zwiększenia wydajności programów hotelowych. Fuzja ta pomoże osiągnąć dalsze korzyści dla klientów Lido i HRS – od negocjacji hotelowych po rezerwację do płatności – w czasie, gdy przewiduje się wzrost kosztów zakwaterowania w Australii. HRS współpracuje z ponad jedną trzecią 100 najlepszych marek na świecie w tworzeniu i optymalizacji ich programów hotelowych.

„To połączenie to dobra wiadomość dla rynku, który jest coraz bardziej agresywny we wdrażaniu automatyzacji i technologii w celu optymalizacji wydatków hotelowych i zwiększenia zadowolenia podróżujących służbowo” – mówi Ana Pedersen, Dyrektor Zarządzająca HRS Australia / Nowa Zelandia. „To, co wyróżnia tę firmę, to połączenie najnowszych technologii – takiej jak zastrzeżony przez HRS „Recommendation Engine” i rozwiązanie do filtrowania stawek hotelowych „Rate Filter” – z doświadczeniem ponad 60 pracowników z Australii”.

„Nasze rozwiązania płatnicze od dawna są cenione za wydajność i oszczędności, które zapewniły klientom w naszym regionie”, mówi Steve Mackenzie, CEO Lido Group. „HRS dużo inwestuje w swoje platformy płatnicze na całym świecie, co daje ogromne korzyści programom hotelowym firm”.

Zwiększające się wydatki na podróże służbowe oraz ceny hoteli w Australii

Prognozy dotyczące podróży na 2020 r. i kolejne lata dla Australii:

• Global Business Travel Association (GBTA) przewiduje, że ceny hoteli wzrosną o prawie pięć procent w przyszłym roku – tylko Indonezja wśród krajów Azji i Pacyfiku odnotuje większy wzrost
  • GBTA przewiduje, że wydatki na podróże służbowe w Australii będą wzrastać o ponad cztery procent rocznie, z 23,6 mld USD w 2018 r. do 28,9 mld USD w 2023 r.
  • Znaczna liczba pokoi hotelowych klasy biznesowej zostanie dodana do oferty hotelowej. Ponad 300 nowych obiektów będzie dostępna do rezerwacji online w ciągu najbliższych pięciu lat, co stanowi dodatkowe 45 000 pokoi. Melbourne i Sydney przewidują ponad 10 000 nowych pokoi do 2025 roku.

Ta unikalna kombinacja czynników w regionie daje firmom rozwijającym się w Australii i Nowej Zelandii ważny powód do pracy z nowo połączonym zespołem HRS / Lido. Dzięki 8500 obiektom hotelowych Lido oraz ogromnym portfolio 515 000 hoteli HRS, globalne i regionalne firmy mogą z łatwością rozszerzyć swój dostęp do bazy hoteli i skorzystać z wynegocjowanych stawek gwarantujących oszczędności, wydajności procesu rezerwacji i prawdziwej przejrzystości dzięki zautomatyzowanym płatnościom. Firmy współpracujące obecnie z Lido mają teraz dostęp do ponad 500 lokalnych ekspertów HRS na 60 największych rynkach podróży służbowych na świecie, którzy mogą wspierać ich w negocjacjach z hotelami.

Pracownicy Lido dołączą do HRS w tym miesiącu i przeprowadzą się do nowego biura HRS w Sydney. Pan Mackenzie zakończy współpracę z Lido po finalizacji działań związanych z połączeniem obu firm.

HRS

Dzięki HRS podróże służbowe stają się łatwiejsze. Menagerowie podróży i osoby podróżujące służbowo po całym świecie polegają na HRS poszukując najlepszych miejsc noclegowych oraz upraszczając wszelkie procesy związane z obsługą podróży służbowych. Świadczone przez HRS usługi obejmują nie tylko profesjonalne pozyskiwanie hoteli i negocjowanie stawek korporacyjnych z hotelami, lecz także optymalizację elektronicznych rozliczeń za usługi hotelowe i konferencyjne oraz zautomatyzowaną obsługę faktur. HRS oferuje kompleksowe rozwiązania w zakresie zarządzania hotelami dla ponad 1/3 firm z listy 100 największych światowych przedsiębiorstw, między innymi Daimler, Google, Airbus, Allianz czy Siemens.

Działania HRS mają jeden cel – osiągnąć oszczędności dla firm i zwiększyć zadowolenie podróżujących pracowników. Założona w Kolonii w 1972 roku spółka HRS zatrudnia obecnie ponad 1 500 pracowników w 35 biurach na całym świecie, w tym w Berlinie, Londonie, Mediolanie, Mumbaju, Nowym Jorku, Paryżu, San Francisco, São Paulo, Seulu, Szanghaju, Singapurze, Sydney i Tokio. Połączenie globalnej sieci HRS z wiedzą na temat rynków lokalnych, pozwala zapewnić klientom oraz osobom podróżującym służbowo jeszcze więcej korzyści.
Więcej informacji na stronie: corporate.hrs.com

The Lido Group

Założona w 1987 r. Grupa Lido dysponuję bazą hoteli, oferuje usługi pozyskiwanie hoteli i rozwiązania dotyczące płatności, dzięki czemu może oferować jedne z najbardziej zaawansowanych i kompleksowych programów hotelowych i zintegrowanych rozwiązań dla klientów rządowych i firm w Australii i Nowej Zelandii.

Oferuje swoim partnerom hotelowym ogromne możliwość rozwijania swojego biznesu poprzez zwiększanie liczby rezerwacji i transparentność przychodów nie tylko w Australii, Nowej Zelandii, ale także na całym świecie dzięki spółce joint venture z Grupą HRS. Grupa Lido otrzymała kilka krajowych nagród w ciągu ostatnich dwóch lat za innowacje w branży hotelarskiej i korporacyjnej.