HRS otwiera nowe biura w Amsterdamie i Paryżu umacniając swoją pozycję lidera w branży podróży służbowych w Europie

Centralne lokalizacje w miastach umożliwią wzrost liczby klientów oraz pracowników na kluczowych lokalnych rynkach

HRS, wiodący globalny dostawca usług hotelowych, umacnia swoją obecność w samym centrum dwóch tętniących życiem europejskich miast. Kontynuując sukcesy odniesione w roku 2018, w którym podpisano szereg ważnych międzynarodowych umów z klientami, HRS zatrudnia dodatkowych pracowników na wielu kontynentach, by zapewnić obsługę rosnącej liczbie klientów. Otwarcie nowych biur do obsługi klientów korporacyjnych w krajach Beneluksu i we Francji zostało zaplanowane na rok 2019 z uwagi na fakt, że spółki z dużymi wydatkami hotelowymi dokonują rezerwacji po coraz to wyższych stawkach (S&P Global prognozuje wzrost stawek hotelowych w krajach Beneluksu i we Francji na wysokim, choć wciąż jednocyfrowym poziomie), również z uwzględnieniem nieznanego wciąż ostatecznego wyniku negocjacji dotyczących Brexitu.

Biuro w Amsterdamie rozpoczęło działalność w dniu 21 stycznia. Mieści się ono w stojącym przy nadbrzeżu budynku UP na „Krzemowej Wyspie”. Biuro jest zlokalizowane zaledwie kilka minut drogi od głównego dworca kolejowego w Amsterdamie, oferującego sześć połączeń na godzinę z międzynarodowym lotniskiem Schiphol. Odnowione, położone na parterze biuro obsługuje klientów i partnerów hotelowych, z którymi HRS współpracuje w krajach Beneluksu.

HRS we Francji ma bogatą historię. Od dziesięcioleci HRS obsługuje klientów korporacyjnych i indywidualnych podróżujących służbowo na terenie całej Francji, a od 2006 roku działa biuro w Paryżu. Wzrost liczby klientów w tym regionie w ostatnim czasie, w tym podpisanie w październiku 2018 r. umowy z Airbusem z siedzibą w Tuluzie, skłoniły HRS w styczniu 2019 r. do przeprowadzki do większego biura.

Nowe biuro HRS w Paryżu znajduje się w dzielnicy La Défense, gdzie swoje siedziby ulokowało 15 z 50 największych firm na świecie. Biuro HRS położone jest na pierwszym piętrze budynku Tour Initiale, ma 1.000 m2 powierzchni biurowo-konferencyjnej i może pomieścić 100 pracowników.

„Nasz rozwój na regionalnym i globalnym szczeblu przyciąga zarówno nowych klientów, jak i zróżnicowaną grupę nowych, kompetentnych pracowników. To właśnie te czynniki przesądziły o inwestycji w tych wspaniałych obiektach”, mówi Chris Crowley, Vice President Enterprise Solutions EMEA HRS. “W miarę jak rekrutujemy coraz więcej specjalistów do obsługi rosnącej liczby klientów i hoteli, te centralnie położone biura będą służyć jako dogodna lokalizacja owocnych spotkań oraz miejsce powstawania kreatywnych strategii działania w branży hotelarskiej, umożliwiających firmom optymalizację wydatków na usługi hotelowe.”

Dzięki HRS podróże służbowe stają się łatwiejsze. Menagerowie podróży i osoby podróżujące służbowo po całym świecie polegają na HRS poszukując najlepszych miejsc noclegowych oraz upraszczając wszelkie procesy związane z obsługą podróży służbowych. Świadczone przez HRS usługi obejmują nie tylko profesjonalne pozyskiwanie hoteli i negocjowanie stawek korporacyjnych z hotelami, lecz także optymalizację elektronicznych rozliczeń za usługi hotelowe i konferencyjne oraz zautomatyzowaną obsługę faktur. HRS oferuje kompleksowe rozwiązania w zakresie zarządzania hotelami (Global Hotel Solutions) dla ponad 3 000 firm z całego świata.

Wśród klientów znajdują się największe przedsiębiorstwa z rankingu Fortune 500 takie jak Google, Siemens, Alibaba, China Mobile i Volkswagen. Działania HRS mają jeden cel – osiągnąć oszczędności dla firm i zwiększyć zadowolenie podróżujących pracowników.  Założona w Kolonii w 1972 roku spółka HRS zatrudnia obecnie ponad 1500 pracowników w 35 biurach na całym świecie, w tym w Berlinie, Londonie, Mediolanie, Mumbaju, Nowym Jorku, Paryżu, San Francisco, São Paulo, Seulu, Szanghaju, Singapurze, Sydney i Tokio. Połączenie globalnej sieci HRS z wiedzą na temat rynków lokalnych, pozwala zapewnić klientom oraz osobom podróżującym służbowo jeszcze więcej korzyści. Więcej informacji na stronie: corporate.hrs.com.