Siemens wybrał HRS na globalnego partnera w zarządzaniu programem hotelowym

Notice: Uninitialized string offset: 0 in /var/www/blog.hrs.com/pl/serwis-prasowy/wp-content/themes/Newspaper/includes/shortcodes/td_block_ad_box.php on line 39

Kolonia, 5 marca 2018 roku – firma HRS Globalny dostawca usług hotelowych wygrała przetarg zorganizowany przez firmę Siemens na przejęcie procesów biznesowych związanych z zarządzaniem programem hotelowym firmy na całym świecie.

Siemens rok do roku kupuje około trzech milionów noclegów w hotelach i tym samym posiada jeden z największych programów hotelowych na świecie. Firma HRS wygrała przetarg na dostarczenie swoich usług Siemensowi dzięki sile innowacyjności i zdolności do zoptymalizowania zarządzania hotelowym łańcuchem wartości w skali globalnej. Dzięki różnorodności usług, Siemens i HRS stworzyły nowy punkt odniesienia w branży podróży.

Firma HRS będzie zarządzała programem hotelowym Siemensa w 170 krajach w zakresie profesjonalnego zakupu usług hotelowych, negocjacji specjalnych stawek z hotelami, ładowania stawek do systemu rezerwacyjnego, stałego audytu stawek aż po analizę i optymalizację. HRS pomoże Siemensowi osiągnąć strategiczne cele – uprościć procedury związane z podróżami, nadzorować proces od początku do końca i obniżyć koszty.

Jednocześnie celem HRS jest zwiększenie zadowolenia podróżujących pracowników dzięki bardziej spersonalizowanej i prostszej procedurze rezerwacji. W procesie zastosowane będą nowoczesne technologie takie jak sztuczna inteligencja i technologia blockchain. Według Thorstena Eicke, Vice President of Global Category Mobility Services w Siemens AG, “HRS przekonał nas swoim holistycznym podejściem. Jesteśmy pod wrażeniem rozwiązania end-to-end, które uwzględnia zarówno sourcing usług hotelowych, jak i proces rezerwacji. Decydująca była także energia skierowana na innowacje, wyraźna w podejściu HRS.”

„Bardzo cieszy nas rozwój współpracy z firmą Siemens i jesteśmy dumni, że tak duża międzynarodowa korporacja powierzyła nam odpowiedzialność za wszystkie procesy związane z zapewnieniem noclegów hotelowych pracownikom na całym świecie.” – powiedział Tobias Ragge, CEO HRS. „Nasze usługi pozwolą osiągnąć dodatkowe oszczędności w kosztach pośrednich i bezpośrednich w Siemensie. Hotele partnerskie HRS również mogą odczuć korzystne aspekty tej współpracy, ponieważ pojawia się dla nich szansa goszczenia pracowników jednej z najbardziej znanych międzynarodowych marek.”

HRS sprawia, że podróże służbowe stają się łatwiejsze.

Firmy i osoby podróżujący służbowo z całego świata polegają na HRS zarówno przy poszukiwania najlepszych miejsc noclegowych, jak i przy procesach związanych z obsługą podróży służbowych. HRS nie tylko pomaga w profesjonalnym zakupie usług hotelowych lecz także w negocjacjach specjalnych stawek z hotelami.

HRS oferuje kompleksowe rozwiązania w zakresie zarządzania hotelami dla ponad 3 000 firm z całego świata. Wśród klientów znajdują się największe przedsiębiorstwa z rankingu Fortune 500, takie jak Google, China Mobile, Toyota, Fiat, Hitachi, Alibaba i Panasonic. Z ofertą pięciu milionów pokoi w 350 000 hoteli w 190 krajach, HRS jest największym dostawcą bazy hoteli w globalnych systemach dystrybucji (GDS). Dzięki dużemu procentowi hoteli niezależnych w portfolio (70%), HRS pomaga firmom utrzymać balans w programach hotelowych. Te działania mają jeden cel – osiągnąć oszczędności dla firm i zwiększyć zadowolenie podróżujących pracowników.

Firma HRS została założona w 1972 roku w Kolonii, w Niemczech. W tej chwili ma już ponad 1 500 pracowników w 27 krajach na świecie, w tym na przykład w Szanghaju, Tokio, Singapurze, Paryżu, Londynie, Bombaju, São Paulo, Nowym Jorku i Sydney.

Więcej informacji na temat firmy, można znaleźć na stronie corporate.hrs.com

Aleksandra Pienczykowska
Marketing and Communication Manager